Támogasd a sikereinket!

támogatom

DFVE úszásoktatás: Bemutató órákkal és házi úszóversennyel zárták a tanévet

Az iskolák a tanév végéhez érkeztek, nincs ez másképp a DFVE úszásoktatási részlegen sem. Az egyesület oktatói csapata az elmúlt héten bemutató úszással és házi úszóversennyel készültek a gyerekekkel együtt a szülőknek, családtagoknak.


Az eseményekről a DFVE oktatói csapatot kérdeztük:

Mészáros Amanda áprilisban tért vissza a szülési szabadságból a DFVE családhoz. A június 7-én szerdán megrendezésre kerülő úszóversenyről kérdeztük:

Büszkén adták át az oktatók tanítványaiknak a megérdemelt érmeket

A házi úszóversenyen két év kihagyás után újra szuper volt részt venni. A futamok megkezdése előtt a szervezőkkel együtt bemelegítettük egy kis gimnasztikával a gyermekeket. Tőlem most csak öten vettek részt a versenyen, azonban rájuk is hihetetlenül büszke vagyok, hogy milyen ügyesen mutatták be az eddig tanultakat. Természetesen miután mindenki leúszta a megbeszélt úszásnemét, felállhatott a dobogó csúcsára. Mindenki boldogan vette át az aranyérmet, a szülők és gyermekek arcán is ott volt az öröm és boldogság. Izgatottan várom a következőt, ami a Karácsonyi házi úszóverseny lesz. Azon már nagy valószínűséggel szinte minden kis tanítványom elindulhat valamilyen versenyszámban.


Sillinger Andrea úszásoktató heti kétszer délutánonként tart órákat a Fabó Éva Sportuszodában. A bemutató úszás órákról mesélt, melyre több mint 80 gyerek hozzátartozója jött el.

Május 31-től június 6-ig, egy héten keresztül tartottunk, edzésidőben bemutató úszást, hogy minden gyereknek legyen lehetősége megmutatni, hogy mit tanult. Mivel az óráink egész évben zárt ajtók mögött történnek, az uszodai szabályok értelmében, ezért igyekszünk figyelni arra, hogy évente legalább kétszer legyenek nyílt óráink.

A megérdemelt óra végén lévő szabad játék

Ilyenkor van lehetőségük a szülőknek, nagyszülőknek bejönni és megnézni hogyan is néz ki nálunk egy óra, miket szoktunk csinálni és milyen fejlődésen megy keresztül a csemetéjük. A bemutató órán is az úszásé volt a főszerep, de a végén most is jött a megérdemelt játék és a jutalom cukorka. Rengeteg pozitív és kedves visszajelzést kaptunk, főként, hogy ennyi gyerkőccel ilyen szépen tudunk haladni, és egy órán belül mennyi mindent tanulnak. Óriási büszkeséggel tölt el, hogy minden gyermek ügyesen megmutatta azt amin az egész oktatói csapat napról-napra dolgozik. Igazán jól estek a visszajelzések, köszönjük szépen.


Lénárt Judit a dunaújvárosi és sárbogárdi helyszínen is úszásoktató, az utóbbi egyesületi helyen a régióvezetői szerepet is betölti. Az eseményekről pozitívan és elégedettséggel fejezte ki a véleményét.

A Fabó Éva Sportuszoda lelátója megtelt a DFVE házi úszóversenyen

Nagyon jól sikerült a teljes bemutató hét. Szinte mindenki végignézte gyermeke óráját, sőt sokaknál az egész család jelen volt testvérekkel és nagyszülőkkel az élen. A legutóbbi esemény óta, ami karácsonykor volt, rengeteget fejlődtek a gyerekek, ez a szülőket is és minket is büszkeséggel töltött el. A versenyt izgatottan vártuk. A többség gond nélkül, felszabadultan vette az akadályokat, azokat a gyerekeket pedig, akik kicsit túlizgulták, a család és az oktatók közösen vígasztalták. Kifejezetten büszkék voltunk mindenkire.


Hompót-Miskovicz Zuszanna az egyesület oktatásvezetője is nyilatkozott a programokról, amit az egyesület életében nagyon hasznosnak és azon túl már hagyománynak is tart.

– Mindenképpen hasznosnak tartom ezeket az eseményeket, mert a szülők látják gyermekük hatalmas fejlődését, közös kemény munka eredményét és erőt kapnak a folytatáshoz. A programok megszervezése megéri, mert azon túl, hogy örömmel tölt el a látottak, nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk. Tapasztalatból, szülőként mondhatom, hogy a gyerekek, akkor a legboldogabbak, ha elismerést kapnak, jutalmat és bemutathatják, hogy mire is képesek.

Minden DFVE FÓKA a dobogó legfelső fokára állhatott

Kiemelte: – Nagyon büszke vagyok a gyerekek mellett az oktatói csapatunkra. Egész évben lelkesen és odaadóan foglalkoznak a gyerekekkel, minden erejüket beleadva, hogy a gyermekek megtanuljanak úszni, ugyanakkor a közösségünk részeként érezzék magukat.


Gillich Aletta dunaújvárosi régióvezető is megköszönte mindenkinek, hogy aktívan részt vettek ezeken a foglalkozásokon, programokon és külön köszönetet mondott, hogy mindenki igyekezett betartani az erre vonatkozó szabályokat. A további tervekről mesélt:

– Most előttünk áll a 6 hetes táboros időszak, amit izgatottan várunk. Ilyenkor rengeteg új gyermeket ismerünk meg, a DFVE Nyári Úszó és Sporttábor cím alatt futó táborainkban. Az újonnan érkezők mellett az év közben hozzánk járó gyermekekkel is még több minőségi időt tudunk eltölteni ezekben a hetekben. A korábbi tapasztalataink, hogy a csemeték rengeteget fejlődnek a táborban töltött idő alatt.

A kis FÓKÁK várják, hogy rajtoljanak

 – A nyári táborok mellett egész júniusi hónapban végig tartjuk a teljes oktatói csapattal az úszásoktatási óráinkat. A júliusi hónapban pedig, Mészáros Amanda és Sillinger Andrea várja a gyermekeket délutánonként. A nyár végén augusztusban az egész DFVE oktatói csapat elmegy picit pihenni, hogy szeptembertől gőzerővel tudjuk kezdeni az új szezonunkat.


Sok szeretettel várunk mindenkit a DFVE nyári táboraiba és természetesen a délutáni úszósoktatási óráinkra. Kezdődjön a nyár, velünk! Jelentkezz itt!