Támogasd a sikereinket!

támogatom

Első edzés megvolt, kezdődhet a 2. csoportkör a Bajnokok Ligájában

A felnőtt női csapatunk a mai napon szerencsésen megérkezett Olaszországba, ugyan is péntektől a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepel.

Veronába érkezve, egyből edzéssel kezdtek, majd egy közös vacsorával zárták a napot.  A holnapi nap ismét tréninggel indul, délután pedig megkezdőik a 2. csoportkör. A nyitómeccs a korábbi nyolcszoros győztes, huszonkettedik olasz bajnoki címét megszerző, a BL-ben kiemelt Orizzonte Catania ellen lesz.

Fotó: DFVE


Mucsy Mandula, DFVE mezőnyjátékosa a duol.hu -nak, arra a kérdésre, hogy milyen célokkal vágnak neki a BL meccseknek, a következőt válaszolta:

– Elsősorban nem eredményben lehet ezt kifejezni, hanem abban, magunkkal lehessünk elégedettek a csoportkör zárása után. Ugye mindenki tudja, eléggé megfiatalodtunk, nem az van kitűzve feltétlen, hogy minden találkozót nyerjünk meg, hanem az elvárásoknak feleljünk meg, és ne hibázzunk sokat. Persze, van rá esély, hogy elkapjuk az egyik olasz csapatot is, de nem lesz nagy érvágás, ha csak az Euro Kupában folytathatjuk, hisz’ a nemzetközi szereplésünk akkor sem fejeződik be. S az a fontos, hogy minél több ilyen éles találkozót játsszunk az európai porondon, ami mind a fejlődésünket szolgálja.


Szombaton a házigazdákkal folytatják a pólósaink, majd vasárnap ZVL Leindennel zárják a kört. A BL-ból az első kettő a negyeddöntőbe kerül, a másik két együttes az Euro Kupában folytathatja a küzdelmeket!

A mérkőzéseket a  LEN TV  tudjátok követni.

Plakát: 1. mérkőzés

Hajrá LÁNYOK! Hajrá ÚJVÁROS!