Támogasd a sikereinket!

támogatom

Hatalmasat küzdöttek – döntetlennel zárult a csoportkör első mérkőzése

Remekül kezdte meg szereplését a Bajnokok Ligája csoportkörében a DFVE női felnőtt csapatunk. A pólósaink döntetlent játszottak a rekordbajnok és kiemelt Orizzonte Cataniával. A mérkőzést a DFVE együttese irányította, az ellenfélnek egyszer sem sikerült átvenni a vezetést, mindössze egyenlíteni tudtak.

Fotó: DFVE, Slett Ferenc


DFVE – Ekipe Orizzonte 11-11 (4-1, 3-5, 2-3, 2-2)

DFVE: Aarts, Maczkó (kapusok), Dobi 5, Sajben N., Mucsy, Horváth 4, Mahieu, Jonkl, Szabó 1, Garda 1, Pál, Kardos D., Sümegi.

Catania: Condorelli, Celona (kapusok), Grasso, Halligan 2, Bettini 1, Gant, Palmieri, Marletta 3, Gagliardi 1, Williams 4, Leone, Viacava, Longo.


A meccsről a Dunaújvárosi Hírlap a következőket írta:

Az olaszokat állva hagyta a dunaújvárosi csapat, Dobi Dorina nem először mutatta meg, hogy ismét  nagy tehetséget igazolt le a DFVE, két gólja mellé Szabó és Horváth is meglőtte a magáét, a Catania pedig csak a nyolc perc végén előnyből tudott először eredményes lenni, ami a védekezés magas minőségét jelezte. Erre lehet mondani, álomszerű kezdés. A második negyed elején az olasz válogatott Marletta talált be, aztán a remeklő Dobi gyorsan visszaállított a három fás előnyt. Williams felelt erre, majd Garda kiállítása alatt megint Marletta volt eredményes, 5-4.  Garda is megmutatta, tud fórból gólt szerezni, de sajnos jött két olasz találat, amivel először egyenlíteni tudtak a meccs során, bár, hogy a Catania öröme azért ne legyen teljes, Dobi nem hibázott, 7-6.

A fordulás után aztán felbillent a pálya, legalábbis a kiállításokat tekintve. A negyed elején Garda harmadik büntetése után végleg kiszállt a meccsből, később pedig Pál Réka. Az öt dunaújvárosi emberhátrányra egy olasz jutott, ennek ellenére a magyar alakulat nagyot küzdve, Dobi és a szintén remeklő Horváth révén döntetlennel fordulhatott a záró etapra, 9-9. Ami nagy csatát és DFVE vezetést hozott, Horváth találatára Williams felelt, másfél perccel a vége előtt megint Horváth volt eredményes. Az utolsó percre aztán ő kapott kiállítást, majd pár másodperc múlva Mucsy szabálytalanságára fújtak ötméterest, amivel ő is végleg kiszállt a meccsből, Williams keze pedig nem remegett meg. A hátralévő időben már egyik fél sem tudott gólt szerezni, így maradt a döntetlen, amiért óriási elismerés a csapatnak, nagyszerű teljesítményt nyújtottak az esélyesebb sztárcsapat ellen, s nem sokan gondoltuk volna a meccs előtt, hogy végül utóbbiak örülhetnek majd a pontszerzésnek – írt a duol.hu.


 

Fotó: @Sarot66

-Hatalmasat küzdöttünk és a sok kipontozódás ellenére hozni tudtuk a végén a meccset. Igyekszünk a további találkozókon is hasonló teljesítményt nyújtani – mondta Sümegi Nóra a Social Média felületeinken megosztott mérkőzés összefoglalójában. Jonkl Csenge hozzátette, sajnálja hogy döntetlent játszottak, Padova ellen szeretnének nyerni.

Mihók Attila vezetőedzőnk csapata ma 17 órától a házigazda, Padova ellen folytatja a csoportkört. A mérkőzést a LEN TV -n tudjátok élőben követni. Szurkoljunk együtt az ÚJVÁROSIAKNAK!

Hajrá LÁNYOK! Hajrá ÚJVÁROS!