Támogasd a sikereinket!

támogatom

EZÜSTÉRMES a DFVE női együttesünk

A DFVE női vízilabda csapata óriási erőfeszítéseket tett a szezon kezdete óta. Fiatal játékosokkal, új csapatot alkotva kezdték meg a bajnokságot. Egy csodaszép felfelé ívelő menetelés volt, mely a tegnapi napon véget ért. Az egri uszodában a bajnoki döntő második fordulójában dr. Sike József együttese legyőzte Mihók Attila csapatát, így a tabella második helyén végzett a MI SZERETETT csapatunk. Csodálatos eredmény, még ha esetleg most a lányok nem is ezt érzik, de talán később az ő szemükben is ez meg fog szépülni, hiszen senki sem gondolta volna, hogy ott lesznek a DÖNTŐBEN.


Eger – DFVE 10-7 (4-1, 3-2, 1-4, 2-0)

Eger: Kiss- Weston, Czigány 2, Bódi, Szellák, Parkes 3, Szilágyi D. 2. Csere: Dulic (kapus), Jancsó, Molnár, Katona, Kékesi 3, Szilágyi Sz.,

DFVE: Aarts – Csere: Szabó, Sümegi 1, Mahieu, Garda 2, Dobi 2 Kardos D. Csere: Horváth 1, Jonkl 1, Kardos L., Somogyvári, Sajben N., Pál.

Gól emberelőnyből: 3/11, illetve 4/11.


Dunaújvárosi Hírlap a következőképpen írt a párharcról:

A meccset Czigány Dóra bombagóllal nyitotta, aki az első találkozón is sok gondot okozott a dunaújvárosiaknak, holott megbeszélték, pont őt nem szabad engedni tüzelni. A túloldalon az első emberfór kimaradt, aztán Parkes lövése becsúszott Aarts keze alatt, és miután támadásban továbbra sem találta önmagát a DFVE, már a három gólos előnyért mehetett az Eger, de szerencsére a védekezés jó volt. Az újvárosi szurkolói kórus túlkiabálva a hazaiakat próbált erőt adni a csapatnak, Sümegi meg egy távoli löketével, 2-1. A következő akciónál Sümegi újabb kísérletét Kiss kikapta a léc alól, aztán a vendégeknél maradt labdával megint Sümegi tüzelt, ami az egyik blokkoló kézről a kapufára pattant. Parkes kiállítást harcolt ki, aztán bezzeg az ő megpattanó kísérlete a hálóba ment, 3-1. Kiss ötven százalékos hatékonysággal adott tartást az Egernek, az ellentámadás után pedig már háromra nőtt a házigazda előnye, 4-1.

A második negyed elején Dobi löketét védte Kiss – már hetvenöt százaléknál járt – aztán egy rossz ejtés után lefordult az Eger, Kékesi a megúszásból újabb gólt szerzett, majd Czigány újabb lefordulást követően még egyet, 6-1. Úgy nézett ki, nagy bajba került a DFVE a játékrész második perce után, félő volt, hogy összeroppan a csapat. Azonban megrázták magukat az újvárosiak és nagy küzdelemmel megkezdték a felzárkózást, Jonkl hosszú idő után végre gólt szerzett, Garda bombája meg bement a kapufáról, 6-3. Sőt, a kicsit elbizonytalanodó Eger elrontott támadása után a mínusz kettőért támadhattak a lányok, de Kiss megint bemutatott egy bravúrt, aztán újra jöhetett a DFVE, de az utolsó percben Dobi kihagyta, Kékesi előnyből meg belőtte a helyzetét, 7-3.

A térfélcsere után további javulásra lett volna szükség, hogy a vendégek meccsbe kerüljenek, ám egymás után két befejezés zárult eredménytelenül. Jancsó kapott hatalmas labdát centerben, de a kapufára vágta, egy rossz bejátszás után – Garda és Mahieu nem értette meg egymást – megint az Eger jöhetett, de Szilágyi D. kihagyta a lehetőséget, Dobi meg minden dühét beleadva nem, 7-4. Aarts újabb védése után emberelőnyt kapott a DFVE, gyorsan gólra is váltották, de Mihók Attila már időt kért, így érvénytelen volt a találat. Újra támadhatott az Újváros, jött még egy kiállítás, Garda pedig a hálóba bombázott, 7-5. Ki gondolta ezt 6-1-nél! Szellák lövését elképesztő bravúrral védte Aarts, újabb remek védekezés után Dobi jött szélről, 7-6 – idáig elképesztő feltámadást láthattunk. Hatalmas munkával kivédekezett a csapat egy emberhátrányt, de Garda pattintott lövését védte Kiss, bezzeg fél perccel a negyed vége előtt Szilágyi D. kilenc méterről suvasztotta be a labdát az alsóba, 8-6, szerencsére három másodperccel a dudaszó előtt Horváth is „megérkezett” a meccsbe egy tökéletes ejtéssel, 8-7.

Elképesztő izgalmakra volt kilátás az utolsó negyedben, Szilágyi Dorottya verhetetlen volt a labdák elhozásában, a támadásból rögtön fórt kapott az Eger, de ugyan ő kidobta a labdát a pályáról. Előnybe került a DFVE, ekkor meg Garda lövésébe repültek bele a védők, kontrát fújtak a bírók, de Parkes leszedte a labdát az újvárosi játékos kezéről. Aztán felúszott, majd ő kapott egy bejátszást, beforgatta az emberét és a hálóba vágta a labdát, 9-7. Sajnos Kiss a legrosszabbkor védett megint, emberelőnyt kapott az Eger, de Szilágyi D. kapufára tüzelt, hogy a túloldalon befújt fórral a DFVE se tudjon élni, Jonkl kísérletét fejjel hárította Kiss, amikor az utolsó négy percre fordult a meccs. Dobi nagyszerű blokkja tartotta életben a vendégek győzelmi esélyeit, de Mahieu nem talált kaput centerből. Két perccel a vége előtt a DFVE korábbi játékosa, Szilágyi Dorottya lőtt nagy gólt, így már csodára volt szükség az egyenlítéshez is. Azonban minden eldőlt, amikor Dobi lövését a kapufa segítségével védte Kiss.


A mérkőzés követően a csapatoknak az érmeket a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Madaras Norbert adta át.

Éremátadás Fotós: Kovács Anikó

A sajtófalnál Mihók Attila vezetőedző a következőket nyilatkozta:

Bennünk volt a lehetőség. Az első mérkőzésen jobban látszott, most az elején nagyon fegyelmezetlenül támadtunk és nagyon könnyű gólokat engedtünk az Egernek. Ez nem volt eddig így. Aztán, visszatudtunk jönni egy teljesen reménytelen helyzetből, de a nagyon fontos pillanatban nem találtuk a góllövő játékost.

Arra a kérdésre, hogy:  Ha az egész szezont nézzük milyen szezon van az Újváros mögött? természetesen pozitívan válaszolt.

Jó szezon van. Sokszor örültünk a mérkőzések után, sokszor úgy örültünk, hogy esetleg nem számítottunk rá, hogy van keresnivalónk. Nyilván most első sorban szomorúak vagyunk, mert szerintem ebben a döntőben több volt. Mondom ma egy félidő előnyt engedtünk az Egernek, picit hiányérzetem van ez miatt, de hát ez van. Gratulálunk az Egernek – zárta az interjút. 


Azt azonban nem kell elfelejtenünk, hogy a dunaújvárosi női együttesünk EURÓPA LEGJOBB NEGYEDIK CSAPATA és a magyar bajnokság EZÜSTÉRMES CSAPATA!

Büszkék vagyunk a csapatra, a teljes stábra, hiszen számunkra túl is teljesítettek ebben a szezonban! Köszönjük nekik a sok szép pillanatot és az örömet amit adtak nekünk.  Minden DFVE szurkolónak pedig KÖSZÖNJÜK, hogy egész évben támogattatok minket és a csapatot. Hálásak vagyunk a szurkolásért. Örülünk, hogy ott voltatok velünk és együtt élhettük át ezt a csodálatos menetelést.

Hajrá CSAJOK! Hajrá ÚJVÁROS!