Támogasd a sikereinket!

támogatom

A vízilabda előkészítő csapataink a szezont a VI. házi bajnoksággal zárták és táborokkal folytatják

A 2022/23-as év volt az első alkalom, amikor komolyabb mértékben a A DFVE egyesület és a budapesti Kis-Pingvin Sportegyesülettel együtt megszervezte azokat a vízilabda házi bajnokságokat, melyeket Ábrahámovics Gábor – DFVE Felnőtt Férfi csapat vezetőedzője – már évek óta vágyott megvalósítani a gyerekek számára. A szezon során a szervezők hat különböző szombatot szenteltek ennek az eseménynek, hogy a változatosság és az izgalom teljes mértékben jelen lehessen. A mérkőzések három különböző csoportban zajlottak, ahol mindenki számára lehetőség nyílt a részvételre.

A hat házi bajnokságnak a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszoda adott otthont

A házi bajnokságon a legifjabbak, az egyesületünk legkisebb vízilabdázói, a 2015/16-os korosztály képviselői voltak jelen, akik bátran belecsobbantak a medencébe. Szintén jelen voltak a 2014/15-ös korosztály tagjai, akik megmutatták, milyen tehetségesek és elszántak, pedig még csak a pályafutásuk kezdetén járnak. A Kis-Pingvin növendékei pedig végig mellettünk álltak, akik már bizonyították tehetségüket és elkötelezettségüket a vízilabdázás iránt.

DFVE és a Kis-Pingvin Sportegyesület edzői közösen jutalomban részesítették a kis vízilabdázókat

Az egyesületünk legkisebb vízilabdázói részvételük során Gillich Alettával – DFVE vízilabda edzője és oktatója – folytatott beszélgetésünk alapján kiderült, hogy egész évben rendkívüli fejlődésen mentek keresztül.

A kisebb korosztály egész évben úgy játszott, hogy végig leért a lábuk.  Ez alapvető vízbiztonságot adott nekik, miközben tudták élvezni a vízilabdázás örömét.

A nagyobbak esetében már más elvárások merültek fel. A második félévtől kezdve a meccsek rendes mélyvízben zajlottak, ahol a fiatalok megtapasztalhatták a teljes vízilabdázás élményét. Az edző kiemelte, hogy a házi bajnokságok óriási visszajelzést nyújtanak számukra.

– A mérkőzések révén pontos képet kapunk arról, hogy a csapat hol tart fejlődésében és milyen területeken van szükség további munkára.

A képen a 2014/2015-ös korosztály szerepel.

Emellett kiemelte, hogy a szülők és a gyerekek is rendkívül élvezik ezeket a meccseket. A játék izgalma, a csapategység és a közös sportélmény mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek szeretettel és lelkesedéssel játszanak és hogy a szülők büszkén figyeljék a fejlődésüket.

– Ezek a tapasztalatok arra ösztönöznek bennünket, hogy a jövőben tovább folytassuk és továbbfejlesszük a házi bajnokságot, hogy minél szélesebb körű lehetőséget nyújthassunk a vízilabda sportág megszerettetésére és fejlődésére a gyerekek számára.

Az előkészítő csapatok számára a házi bajnokság véget ért, ám nem pihennek, hiszen vízilabda táborokkal folytatják az évet. Mindhárom előkészítő csapatnak külön tábora lesz, hogy minél hatékonyabban fejlesszék a kicsik képességeit. Az előkészítő korosztály közül a legidősebbeknek a 2014/2015-ös korosztály számára négy hetet terveznek, a 2015/2016-os korosztálynak kettő hetet és a legkisebbeknek 2016/2017-es korosztálynak pedig egy hetet biztosítanak.

A legkisebbek résztvevők 2015/2016 korosztály is átvette a jutalmat

Az edzők nem csak a szárazföldi, labdás és úszás edzésekre fókuszálnak, hanem izgalmas programokat is szerveznek. Lesz közös filmezés, pizza party, fagyizás és minden egyéb, amit a gyerekek szeretnek és fontosnak tartanak. Az időszakot teljes mértékben kihasználják, hogy felejthetetlen élményeket nyújtsanak a piciknek és hogy minél több KÖZÖS örömteli pillanatot biztosítsanak nekik.

Csatlakozz Te is a DFVE családhoz és legyél Te is vízilabdázó!