Támogasd a sikereinket!

támogatom

Felnőtt női csapatunk gőzerővel készül a bajnokság folytatására

Amíg a felnőtt női válogatott EB és VB szereplése miatt a bajnokságban hosszabb pihenő van, addig a DFVE felnőtt női csapatának többi játékosa továbbra is edz és készül az elkövetkezendő mérkőzésekre. A felkészülésről a csapat fiatal, tehetséges kapusát Eikel Annát kérdeztük.

Az ünnepek alatt volt idő pihenni kicsit, sikerült-e feltöltődni ez az idő alatt, illetve milyen volt újra edzésbe állni?

– Egy pár nap pihenőt kaptunk, amit a családdal töltöttem, ezután újult erővel tudtuk folytatni a munkát, ami továbbra is erős alapozáson alapult, mint decemberben. Személy szerint ez az időszak nagyon sok mindent ad, amivel magabiztosabban tudok állni az elkövetkezendő meccsek elé. December 17. és 19. között részt vettünk Szentesen a Duna-kupán, ahol a második helyen végeztünk. Nagyon jó volt ennyi idő után újra külföldi csapatokkal is játszani. Több fiatalabb játékos is csatlakozott hozzánk az utánpótlásból, akik remekül helytálltak és nagyon jó gyakorlási lehetőség volt számunkra.

A fiatalokkal felálló csapat végül az ezüstérmet szerezte meg.

Hogyan telik most ez az időszak, milyen edzésekkel készültök a majd február végén folytatódó bajnokságra? 

– A bajnokság majd február 28.-án folytatódik, így most nehezebb edzéseink vannak. Erős szárazföldi edzések sok mobilizációval. A vízben is hosszabb úszó edzéseink vannak és sok-sok lábtempó, valamint az egyéni képzésen van inkább a hangsúly. Kevesebben vagyunk így, hogy a válogatottnál van több csapattársunk is, akiknek nagyon szurkolunk.  

Hogyan látod az eddig lejátszott mérkőzéseiteket? Miben látsz fejlődési lehetőséget a szezon második felére? 

– A lejátszott 7 bajnoki meccsünkből 5-öt sikerült megnyernünk. Mindenképpen a védekezésünkre kell még nagyobb hangsúlyt fektetnünk majd, valamint most ez a hosszabb időszak alatt van lehetőségünk javítani a technikáinkon, lövéseinken és a fizikális állapotunkon is. Már nagyon várjuk, hogy újra tétmeccseket játszhassunk!

Anna nagy reményekkel várja a bajnokság folytatását.

A hosszabb kihagyás után nagyon kemény és sűrű időszak vár majd még a lányokra. A csapat következő mérkőzése február 28.-án lesz a Szentes csapata ellen a Fabó Éva Sportuszodában, a Bajnokok Ligája szereplését pedig a francia Mulhouse ellen folytatja majd március 9.-én.  

Hajrá CSAJOK! Hajrá ÚJVÁROS!