Támogasd a sikereinket!

támogatom

Hajszálon múlt a győzelem!

Szerdán este teltház előtt csapott össze a DFVE női együttese a Ferencvárossal. A mérkőzést már korábban le kellett volna játszani, de a Bajnokok Ligája miatt elhalasztották. A lányok, a mérkőzés végéig küzdöttek, igen megszorongatták a zöld-fehéreket, volt olyan pont is mikor átvették a vezetést, de az utolsó másfél perceben végül az ellenfél vitte haza a három pontot.


DFVE – FTC-Telekom 9-11 (2-4, 1-1, 3-2, 3-4) 

DFVE: Aarts – Sümegi, Dobi 2, Mahieu 1, Szabó, Kardos D., Mucsy 2. Csere: Garda 3, Horváth 1, Jonkl, Somogyvári, Pál. Vezetőedző: Mihók Attila.

Ferencváros: Neszmély – Pőcze, Gurisatti 4, Leimeter 1, Simon-Illés 2, Kuna 1, Dömsödi 1. Csere: Máté, Petik, Farkas 1, Tóth Csabai 1, Vosseberg, Millot. Vezetőedző: Gerendás György.


A meccsnek meg a teljesen megtelt uszoda közönsége előtt, ők pedig nem éppen örömmel látták, hogy Gurisatti Gréta bekezdett nevelőklubja ellen, nem telt el két perc a meccsből, s az ő két találatával lépett el a Fradi, közben pedig szerzett még egy labdát is. Aztán Kuna is kihasznált egy fórt, a hazaiak végül öt perc után találtak utat a Fradi kapujába, Garda kipattanóját Mucsy lőtte be, 1-3. Aztán Leimeter szerzett távolról egy nagy gólt, Mihók Attila nem véletlenül kiabálta, simán lövöldöznek, amit ne hagyjanak. Szavait megfogadta a csapat, összeállt a védekezés, Aarts is bemutatott több védést, Mahieu pedig a negyed vége előtt egy vízi birkózás után 2-4-re módosította az állást. – írta a duol.hu .

Majd így folytatta a hírlap az összefoglalót: A második negyedben a védelmek és a kapusok kerültek főszerepbe az egy-egy gól mellett, na és a szerencse, amikor például Dobi fél méterről a kapufára húzta a labdát. A DFVE szempontjából jó jel volt, hogy a nyolc perc végére látótávolságon belül maradtak. Éppen elkezdődött a harmadik negyed, amikor elromlott az uszoda nagy eredményjelzője, így több percnyi kényszerszünet után – mobil paneleket hoztak a medence szélére – folytatódhatott a játék. Sümegi kapufája után Tóth Csabai talált utat a hazai hálóba (3-6), de aztán a Dunaújváros percei következtek: védekezésben óriási munkával sikerült hatástalanítani a Fradi támadásait, Laura Aarts hozta a bravúrokat, és a lelkes közönség buzdítása mellett egyre zárkózott fel a DFVE az utolsó negyedre, 6-7. A záró etap óriási izgalmakat hozott, miután Dobi egyenlíteni tudott, s ugyan Garda vezető gólját nem adták meg, mert időn túl esett, de négy perccel a vége előtt ez már hivatalos volt, Horváth révén 9-8-ra átvette az előnyt a hazai csapat. A hátralévő időben egyre nagyobb volt a feszültség, Gerendás György piros lapot kapott, de ez sem zavarta meg csapatát, Simon-Illés egyenlített, aztán a sorra kimaradó lehetőségek után az utolsó másfél percben a Fradi két emberelőnyt is kapott, melyekkel élve megnyerte a derbit, aminek lefújása után mindkét edző vehemensen reklamált a zsűriasztalnál.


Vezetőedző, Mihók Attila Fotós: Laczkó Izabella, Dunaújvárosi Hírlap

Mihók Attila találkozó utáni sajtótájékoztatón, a következőket nyilatkozta:

– Nem ilyen kezdésről álmodtunk, de aztán a negyedik negyedben már mi vezettünk. Magunk részéről többet nem remélhettük a találkozótól, mindenki tudhatja, a szezon elején a céljainkat nem mondtuk ki, mert fogalmunk sem volt, hova kalibráljuk magunkat. Viszont ez a meccs nagyon jó visszajelzése és megerősítése volt az eddigi munkánknak. Egy olyan Fradinak tudtuk megnehezíteni megint ennyire a dolgát, ami másnak itthon nem sikerült. Az azért fáj, hogy az utolsó percben mi nem kaptuk meg az esélyt arra, hogy jól jöjjünk ki a meccsből.


Szép volt lányok! Hajrá ÚJVÁROS!