Irány a Diákolimpia döntő

2023. január 28-án Hódmezővásárhelyen került megrendezésre,  a 2022/2023 Tanévi úszás diákolimpia Dél-Magyarországi Regionális Döntője a Magyar Úszó Szövetség megbízásából. 

Az úszóversenyen három vármegyéből, Békés, Bács és Csongrád több mint 400 sportoló vetélkedett a továbbjutásért. Iskolájukat képviselve, a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület 3 sportolója Khoór Kamilla, Khoór Máté és Derekas Benedek, vett részt és ért el csodálatos eredményt.


Eredmények: 2022/2023 Tanévi úszás diákolimpia Dél-Magyarországi Regionális Döntője

Khoór Kamilla

50 m pillangó: 8. hely

50 m mell: 5. hely 

Khoór Máté Benjámin:

50 m mell: 1. hely 

Derekas Benedek:

50 m mell: 3. hely

50 m pillangó: 12. hely


A Khoór testvérpárt kérdeztük a régiós versenyről:

Kicsit tartottam az ellenfelektől, hiszen mi vízilabdások a heti 4 edzésünkből „csak” kettőt fordítunk úszás edzésre. Függetlenül ettől, igyekeztem összeszedni magam és mindent beleadtam, ami bennem volt. A mellúszás versenyszámban a 47 indulóból  5. helyen végeztem.  Igaz nem volt teljesen őszinte a mosolyom a verseny végén, de azért örülök az eredménynek – mesélte Kamilla. 

Én nem szoktam rástresszelni az úszásra, odaállok a rajtkőre, elfelejtek mindent, és arra összpontosítok, hogy minél jobb időt ússzak. Tudtam, hogy nemcsak a futamomban indulókat kell legyőznöm, de mikor megtudtam, hogy első lettem, szinte el se akartam hinni – mondta Máté. 

Fotó: Derekas Benedek és a Khoór testvérpár

A kis sportolókat, Gyenese Ágnes DFVE úszóedző készítette fel, aki a következőket mondta:

Teljesen elégedett vagyok az eredményekkel. Ahhoz képest, hogy nem úszók, mindhárman nagyon szépen megállták a helyüket az úszók között is. Büszke vagyok rájuk.


Veszprém Kupa I.: Gyenese Ágnes edző, a Khoór testvérpárral

 

 

2023. március 30 – április 1. között a Budapesten megrendezendő országos döntőbe az egyéni és váltó versenyszámok 1-3. helyezettjei jutottak be, így Khoór Máté és Derekas Benedek biztosan ott lesznek, Khoór Kamilla pedig tartalékosként készen áll, ha valaki visszalépne.

Az országos döntőre 2 versennyel készültek, mindkettőnek Veszprém adott otthont. Az első versenyen Khoór Máté 4. helyen végzett, a saját évjáratában csak egy kisfiú előzte meg, ami bíztató lehet a döntőre nézve. A második verseny most hétvégén március 18-án került megrendezésre, ahol ismét remek eredmények születtek.

 

 

 


Eredmények: 2023.03.18. Veszprém Kupa I.

Khoór Kamilla:

100 m mell: 3. hely

Khoór Máté:

100 m gyors: 1. hely

100 m mell: 4. hely

50 m mell: 5. hely


Gratulálunk mindhárom gyermeknek és az edzőnek, Ági néninek.

Irány a Döntő! Hajrá DFVE! Hajrá ÚJVÁROS!