Támogasd a sikereinket!

támogatom

Magabiztos győzelem a Szentes csapata ellen

A bajnokság idei év utolsó mérkőzését a DFVE felnőtt női csapata a Szentes együttese ellen játszotta. A mérkőzést magabiztos, fölényes győzelemmel zárta, így a 6. forduló után hibátlan mérleggel várhatja a jövő évi folytatást.


Szentes – DFVE 4–17 (0–4, 1–3, 2–4, 1–6)

DFVE: Maczkó – Dobi 3, Kardos D., Szabó 3, Mahieu, Garda 4, Sümegi 2. Csere: Horváth 2, Mucsy 1, Kardos L., Pál 1, Somogyvári, Erdélyi 1.


Ott folytatta a DFVE, ahol Padovában az utolsó Bajnokok Ligája csoportmeccsen a hollandok ellen abbahagyta – sorra lőtték a gólokat a a dunaújvárosi lányok, amire nem sok felelet érkezett. A második negyed elején 0–5-nél már nem nagyon kellett izgulni, 1–8 után meg aztán semmikép, hogy esetleg ezen a mérkőzésen fog ki rossz napot a fiatal együttes. Ugyanis erre Mihók Attila külön felhívta a figyelmet, kellő koncentráltság nélkül bármikor beleszaladhatnak egy számukra kedvezőtlen eredménybe. Nos, ezúttal erről szó sem volt, Gardáék kitűnő védekezéssel, eredményes támadójátékkal fölényes sikert arattak. A kapuban ezúttal végig Maczkó Lilla szerepelt, aki hatvanhét százalékos, kimagasló védési hatékonysággal zárt – írta a duol.hu

Kardos Dominika a  Facebook oldalunkon megosztott mérkőzés összefoglalóban elmondta: Elég jó mérkőzést játszottunk, sikerült betartanunk mindazt amit kértek tőlünk. Hátul a kapuban remekelt a Lilla, neki is köszönhetjük ezt a mérkőzést. Látható volt, hogy a védekezésünk jó volt, ezt a 4 gól mutatja is. A támadásaink nagyon stabilak voltak. Az interjút azzal zárta, hogy nagyon örülnek hogy ilyen remekül zárhatják ezt az évet.

Mihók Attila a sajtótájékoztatón így értékelt: –  Részünkről szerencsésen alakult a találkozó, szerettünk volna egy viszonylag nyugodt hangulatú év végi bajnokit játszani, amikor kivételesen nem kell halálra izgulni magunkat. Jól kezdtük az első negyeddel a mérkőzést, onnantól pedig higgadtan tudtunk haladni a megbeszéltek mentén. Ezért jöttünk, elégedett vagyok a látottakkal. 

A lányok a vízilabda szövetség honlapja szerint a következő fordulót 2023. január 21-én játszák, Tatabánya csapata ellen.