Támogasd a sikereinket!

támogatom

A III. házi és egyben évzáró bajnokság!

Ismételten magas létszámban zajlott le, szombaton a DFVE házibajnokság, melyet az edzők az idei évi tanévtől fogva, rendszeresen havonta egyszer tartanak meg. Az eseményt szintén a legkisebb, bajnokságban még nem induló vízilabdásainknak és egyben a szurkolni vágyó szülőknek rendeznek.


A szervezők közül, Menczinger Kata mesélt nekünk:

A DFVE bajnokság szabályait fordulóról fordulóra picit mindig változtatjuk, próbájuk a gyerekek fejlődéséhez igazítani. Ami a kezdetek óta változatlan, hogy két turnusban zajlik.  Az esemény első szereplői a 9.00 órától a 2014-2015- ös születésű gyermekek, ők 125cm vízmélységben játszanak. A legkisebb pólósainkat pedig 10.00 órakor kezdenek, de ők még 90cm mélységű medencében meccseznek – monda.


Az esemény oszlopos szereplői a kezdetektől fogva a Kis-Pingvin Sportegyesület. A pingvinek edzője, Török Fanni az első pillanattól kedve nagyon örül a gyerekekkel együtt, hogy a részesei lehetnek ennek, hiszen eddig számukra nagyon nehéz volt a piciket igazi meccs szituációban versenyeztetni.  –  Más ellenféllel gyakorolni mindig kicsit más, mint az edzésen. Jobban figyelnek a bíróra, a társukra és próbálják elsajátítani a játék csínját-bínját – mondta.

Az egyesületek között közös munka folyik, ami nem titok, hogy remekül működik.

Egyesületek közös tetkója

 

Kezd megmutatkozni, hogy a DFVE fókák és budapesti pingvinek jól kijönnek egymással. A házibajnokság záróakkordjaként a jövőben is pedig minden gyerkőc egy cuki tetkóval pecsételheti meg az újdonsült barátságot– tette hozzá Fanni.

 


Mindkét edző kiemelte, hogy nagyon jó hangulatú délelőttön vannak túl. Ezt a házibajnokságot azt tette különlegesség, hogy a végén minden kis sportoló megkaphatta élete első vízilabdás érmét. Jövőre az edzőknek igazi nagy céljaik vannak, a pindúrokat már a mélyvízbe szeretnék “dobni”. Ahhoz, hogy ezt elérhessék, arra buzdítanak mindenkit, hogy szorgalmasan járjon minél több edzésre!

 

A IV. házibajnokság már az új évben lesz, január végére várható!

Köszönjük szépen minden kedves szülőnek, gyermeknek és a Kis-Pingvinneknek, hogy velünk voltak, jövőre újra ugyan itt találkozunk!

A teljes esemény képgalériája  itt tölthető le!