Támogasd a sikereinket!

támogatom

MOL Női OBI: Újvárosi győzelem Egerben

A női vízilabda-bajnokság szerdai esti mérkőzésén a csapatunk remek teljesítménnyel, Egerben aratott győzelemmel készült fel a pénteki Magyar Kupa elődöntőjére. Dobi Dorina volt a mérkőzés legtöbb gólját szerző játékos, aki korábban az Eger csapatát erősítette.


Eger – DFVE 9-12 (1-3, 2-3, 4-3, 2-3)

Eger: Torma – Katona, Szilágyi 1, Weston 1, Lendvai 2, Bódi 1, Szellák 2. Csere: Borsos, Kárpáti, Keserű 1, Sóti, Szűcsné, Pogonyi 1. Vezetőedző: dr. Sike József.

DFVE: Maczkó – Kardos D. 2, Garda 1, Mahieu 1, Szabó 2, Dobi 5, Kardos L. Csere: Eikel (kapus), Somogyvári, Jonkl, Horváth 1, Pál, Lovász. Vezetőedző: Vad Lajos.

Gól emberelőnyből: 4/9, illetve 4/5.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 1/1.


A szövetség a honlapján így írt a találkozóról:

„Akár a bajnoki döntő visszavágójaként is aposztrofálhattuk volna az Eger–Dunaújváros találkozót, ám ez csupán játék lenne a szavakkal – a két gárda azért nem ugyanabban a felállásban feszült egymásnak, mint a tavaszi, egri sikert hozó fináléban; ráadásul a hazaiaknál megint hiányzott az abszolút kulcsember, Parkes Rebecca.

Ezt nem is igazán tudták kompenzálni a címvédőnél – az újvárosiak viszont a Sabadell elleni, fegyvertényként is felfogható, épphogy elvesztett BL-meccsből merítettek erőt, és a második rész közepén már 5-1-re vezettek. Az egriek kapaszkodtak picit, ám Kardos Dominika akciógólja 57 másodperccel a duda előtt ismét háromra növelte a különbséget (3-6).

A küzdeni akarás Geraldine Mahieu (Zsuzsink) arcán is látható Forrás: Egri Vízilabda Klub/Lénárt Márton

Bár Pogonyi Bíbor révén akciógóllal indított az Eger a második félidő elején, Dobi Dorina 14 másodpercen belül válaszolt, kisvártatva egy emberelőnyt is besimított, így visszaállt az addigi legnagyobb különbség (4-8).

Ám a sportágnak ezen szakágában nincs az a meccs, ami ne tudna gyökeres fordulatot venni, avagy a következő percekben a hazaiak magukra találtak, és amikor a hajrában 37 másodperc alatt lőttek kettőt, visszajöttek egy gólra. A következő hátrányt viszont nem tudták kivédekezni, Mahieu Geraldine 5:11 perc után megtörte az újvárosi gólcsendet, és ez lélektanilag a lehető legjobbkor jött – a DVSE így 9-7-es előnnyel kanyarodott rá a zárórészre.

Amelyben csak peregtek a percek, és a kőkemény mezőnyözés közepette egyértelművé vált: az első gól sok mindenről dönthet. Nos, végül az újvárosiak szerezték, 4:32-nél, Szabó Nikolett akcióból alakította 7-10-re az állást, és ez megtörte a hevesieket. Dobi Dorina még gurított egy újabb akciógólt, amivel végképp eldőlt a mérkőzés – a hazaiak csaknem hat perc után tudtak betalálni, Eve Weston volt eredményes fórból. Ilyet Dobi is tudott, ötödik gólját szerezte 15 másodperccel a befejezés előtt, avagy igen fontos három pontot kasszírozott a Dunaújváros.” Forrás: waterpolo.hu


A mérkőzést követően a sajtótájékoztatón Vad Lajos a következőket mondta:

– Minden győzelemnek örülni kell, így ennek is nagyon. Tudtuk, hogy az Eger nem teljes kerettel fog kiállni, de ezek a helyzetek nagyon veszélyesek szoktak lenni. Úgy érzem, hogy résen voltunk és behúztuk a mérkőzést, amiatt pedig boldog vagyok, hogy csapatomban több kiemelkedő teljesítmény is volt.


A Sajnos nincs idő megünnepelni a győzelmet, ugyanis hétvégén a BENU MAGYAR KUPA négyes fináléja következik. Elődöntő pénteken este 18 órakor a BVSC uszodában a Ferencváros csapata ellen.

Hajrá CSAJOK! Hajrá ÚJVÁROS!