Támogasd a sikereinket!

támogatom

Házi vízilabda-bajnokság, ezúttal Budapesten

Az idei szezonban második alkalommal szerveztük meg közösen a Kis-Pingvin Sportegyesülettel a házibajnokságot, ezúttal a Pingvinek otthonában. Menczinger Kata, a DFVE fókák edzője elmondta, hogy három mérkőzést rendeztek ezen a november negyedikei hétvégén. Ebből az újvárosiak kettőn voltak érdekeltek.

A szlogen: A dunaújvárosi Fókák és a budapesti Pingvinek együtt a nyerők!

– A szombati bajnokságon, elsősorban azoknak a gyerekeknek próbáltam lehetőséget adni, akiket eddig kevesebbszer tudtam játszatni.

Kata elárultak azt is, hogy 33 gyermekkel foglalkozik, akiknek a Baby II, Thg lány ’13 illetve a házibajnokság keretein belül tud lehetőséget adni a játékra.

– Az edzőmérkőzés most is hasznosnak bizonyult, sok mindent tanulhattunk belőle. Szeretem ezeket a házibajnokságokat, mert ugyan megvan a mérkőzés feelingje, van ellenfelünk, de többször van lehetőségünk megállítani a mérkőzést egy-egy szituációban és kijavítani, elmagyarázni a gyerekeknek, hogy mit és hogyan kellett volna. A hangulat is sokkal felszabadultabb, mint egy rendes mérkőzésen és ami a legfontosabb, hogy a gyerekek is élvezik – mondta Kata edző.

A Kis-Pingvin Egyesület első házi bajnokságán remek hangulat volt.

Menczinger Melinda – Menczinger Kata testvére – a Kis-Pingvin Sportegyesület alapítója, így fogalmazott az első megszervezett Pingvin bajnokságról:

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a pici Fókáknak és Pingvineknek élményt tudjunk nyújtani, ezáltal egyszerűbben tudjuk megszerettetni kedvenc sportágunkat. A Pingvin családok mindig nagy örömmel mennek Dunaújvárosba, ahol másik közeggel és új arcokkal találkoznak, akikkel össze tudják mérni tudásukat. Csak remélni tudjuk, hogy a Dunaújvárosi vízilabdások is boldogan érkeztek hozzánk. 

A Menczinger testvérpár nagyon várja már a következő találkozót, ami várhatóan decemberben lesz a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában.

A teljes galéria a Kis-Pingvin Facebook oldalán nézhető meg!

Hajrá FÓKÁK! Hajrá PINGINEK! Hajrá EGYÜTT! #Pingvinerő együtt a nyerő!