Támogasd a sikereinket!

támogatom

OB II: Hazai medencében folytatódik a bajnokság!

A Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület (DFVE) a 2022-es évben újraélesztette a felnőtt férfi vízilabda szakosztályt. A 2023-as szezont több új játékossal gördülékenyen megkezdte, azonban az alapszakaszban igazán erős csoportban kellett bizonyítaniuk. A nehézségek ellenére a csapat fejlődik és hazai közönség előtt kezdi meg és folytatja az OB II. Bajnokságot.

Felnőtt Férfi csapatunk

Az eddigi történések:

Az idei szezonban az alapszakaszban DFVE csapata összekerült két bajnokesélyessel a Semmelweis Egyetem Sport Klub és ELTE-BEAC csapatával és két hasonló erősségű együttessel a Tatabánya VSE és Kecskeméti Vízilabda Egyesülettel. A Szemelweis és a ELTE ellen is sikerült jó mérkőzéseket játszaniuk, de az igazán izgalmas, szoros és tanulságos mérkőzéseket a Kecskemét és Tatabánya ellen játszották.

Az alapszakasz során mind a nyolc mérkőzést idegenben játszották a férfi pólósaink és a tabella 5. helyén 4 ponttal zárták.

Alapszakaszban a DFVE Duna-Via az 5. helyen végzett

Azonban szomorkodásra nincs okuk, hiszen a fejlődéshez idő kell. A keret hetente kétszer gyakorol a dunaújvárosi uszodában, bár néha előfordul, hogy a teljes csapat nem tud együtt edzeni, mivel több játékos Székesfehérvárról ingázik. Ennek ellenére szépen fejlődik és az új játékosok sikeresen beilleszkedtek, a csapat szívós munkája és elhivatottsága lendülettel viszi előre őket.


A bajnokság folytatódik:

A szezon középszakasza következik, ahol lejátszott mérkőzések alapján a DFVE Duna-Via együttesünk az 5. csoportba került. A csoportban a pécsi PTE-PEAC együttessel, a szolnoki Invictus csapattal, a békéscsabai klubbal valamint a szentesi fiúkkal kell megmérkőzniük.

A középszakasz 1. fordulóját a pólósaink örömére hazai medencében kezdik, így lesz lehetőségük bemutatkozni a DFVE közönség előtt.

A hétvégén 2024.02.24-én szombaton szeretettel várunk mindenkit a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodába, hiszen egész délután férfi vízilabda mérkőzések lesznek. A házigazda 13:30-kor a pécsi együttes ellen ugrik vízbe majd 17:15 órakor az Invictus csapat lesz az ellenfelük.

Középszakasz 1. forduló mérkőzései

Gyertek, töltsük meg együtt az uszodát! HAJRÁ FIÚK! Hajrá ÚJVÁROS!