Támogasd a sikereinket!

támogatom

Primász Ágnes: A DFVE szakosztályvezetője hangsúlyozta, Mihók Attila, és a DFVE játékosai révén feltették Dunaújvárost a térképre azoknak is, akik nem ismerték őt, vagy az itt folyó munkát.

Mihók Attila és Cseh Sándor vezetésével a felnőtt női válogatott megszerezte az olimpiai kvótát. Tizenkilenc év után pedig újra vb-aranyat szerezhet a válogatott. A DFVE egyesületnek hatalmas siker, hogy ennyien képviselik őket.

Megvan a repülőjegy, irány a párizsi Olimpia

Primász Ágnes, a DFVE szakosztályvezetője azzal kezdte a Dunaújvárosi Hírlapnak adott interjújában, hogy Mihók Attila és Cseh Sándor, valamint a csapat bizonyított Dohában.

Az eddig elért eredmény elég beszédes, ezért is nagyon sajnálom, hogy az Eb után olyan közhangulat volt, ami leírta a csapatot és a kapitányokat, holott tudtuk, milyen rövid idejük volt arra felkészülni. Az is kellett, hogy most így szerepeljenek. Az külön öröm számunkra, hogy ez Mihók Attilával a fedélzeten történik, ami újabb visszaigazolása, hogy remek szakember és jó döntés volt kinezevezni.

– Megvan az olimpiai kvalifikáció és minimum egy ezüstérem, ezek önmagukért beszélnek, nincs mit magyarázni. Persze, nem könnyű feladat várt rá, benne volt a kockázat, de Mihi szereti a kihívásokat, bízik a csapatban és saját tudásában – mondta.

Primász Ágnes a DFVE szakosztályvezetője és egyben Euróba-bajnok és VB ezüstérmese

Primász Ágnes kiemelte az is nagyon sokat számíthatott, hogy a csapat jelentős részének Mihók az edzője volt  Dunaújvárosban, vagy még az utánpótlás válogatottban.

Szerinte a fizikummal és a gólszerzéssel az Eb-n sem volt gond, viszont sokat is kaptunk. Utóbbiban hatalmas a javulás, de a védekezés inkább mentális kérdés, hogy a blokk éppen tíz centivel arrébb van, vagy nem jól rakom fel a kezem. Ha ezt a csapat egységben erősíti, akkor a vízben jobban tudnak működni, de nyilván ennek a taktika is fontos része. Az aranyszabály, hogy mindig a védekezésből lehet felépíteni a támadást, az az alapja egy sikernek.

– A mentális erőt mutatja az is, hogy a hollandok hiába egyenlítettek az utolsó másodpercben, a büntetőpárbajból mi jöttünk ki hibátlanul. A görögök elleni elődöntő végjátékában pedig nekünk sikerült egalizálni, és azt az ötöslövést is nyertük úgy, hogy egyet sem rontottak a játékosok. Szóval, az Eb után Mihók Attilláék ezt felismerve remekül megoldották a mentális „erősítést” – fogalmazott az Európa-bajnok és világbajnoki második Primász.

Örömkép a győztes görög mérkőzés után Forrás: MVLSZ/ @aniko.kovacs.photo

A döntőről úgy vélekedett, hogy nem sebezhetetlen az amerikai csapat, ráadásul mi olyan sorozatból érkezünk, ami hatalmas plusz erőt kell adjon mindenkinek. Míg az USA-nak ez nincs meg, ők simán jutottak el idáig, mi nagyobb utat jártunk be.

– Egy vb-döntőt nem lehet összehasonlítani  semmivel, az adott pillanatban ki tud jobban teljesíteni, ez lesz a kulcs.

Nyilván, a vesztes sírni fog, de a világ két legjobb csapata között vagyunk, ami az olimpia előtt pár hónappal nagyon jó jel.

A szakosztályvezető hangsúlyozta, Mihók Attila, és a DFVE játékosai révén feltették Dunaújvárost a térképre azoknak is, akik nem ismerték őt, vagy az itt folyó munkát.

A jó védekezés az alap, amiben DFVE játékosa Horváth Brigitta is jeleskedik Fotó: World Aquatics/Derencsényi István

– Különösen örülök Horváth Brigitta szereplésének, aki sok sikertelen csapatba kerülés után stabil taggá tudott válni, Garda és Mahieu pedig évek óta alapember. S ne feledjük kapusedzőnket, Kardos Krisztinát se a szakmai stábból, Magyari Alda védéseiben az ő keze, azaz munkája is benne van.

Összességében nekünk, az egyesületnek és a városnak is hatalmas siker, hogy ennyien képviselnek minket. Nagyon szorítok a válogatottnak, hogy fel tudják tenni a koronát a teljesítményükre, de már az eddigiekért is kalapemelés jár nekik.

– Idén még nem kaptak ki az amerikaiak, éppen itt lesz ennek az ideje pénteken. Legutóbb tizenkilenc éve tudtunk nyerni, nekem egy ezüstöm van, nem fogom bánni, ha ebben leköröznek.

Hajrá Csajok! Hajrá Magyarország!