Támogasd a sikereinket!

támogatom

Sima győzelem a BVSC ellen

Nagyszerű játékkal aratott magabiztos győzelmet szombaton hazai pályán a DFVE női vízilabda-együttesünk a BVSC ellen a bajnokság 15. fordulójában.

Az Egerben piros lapot kapott a vezetőedző, Mihók Attila, így eltiltása miatt csak lelátóra ülhetett, helyette Vad Lajos meccselt.


DFVE–BVSC 12–5 (4–1, 4–1, 2–2, 2–1) 

DFVE: Aarts – Dobi, Horváth 4, Mahieu 2, Szabó 3, Garda 1, Mucsy 1. Csere: Maczkó (kapus), Jonkl, Sajben 1, Somogyvári, Kardos D., Sümegi, Kardos L. Edző: Vad Lajos.
BVSC: Kakas – Tóth, Mészáros 1, Fekete 1, Urvári, Gémes 3, Kele. Csere: Hajdú (kapus), Bereczki, Dobos, Kolarova, Batizi, Kenderes, Polák. Edző: Stieber Mercedes.
Gól emberelőnyből: 3/10, illetve 2/10.
Gól ötméteresből: 1/1, illetve 0/0.


Gémes révén a vendégek szereztek vezetést, ami után a hazaiak védekezésben minden ajtót bezártak, közben pedig támadásban hatgólos etappal feleltek, a második negyed elején 6–1-volt már az állás. A folytatásban sem változott a játék képe, a DFVE remekelt, a BVSC játékosai továbbra sem találtak fogást és rést a dunaújvárosi együttesen. A harmadik negyed elején 9–2-nél egyértelmű volt, hogy ezúttal egy pillanatig nem kell izgulni a győzelem miatt a mérkőzésen, amelyen mindenki lehetőséget kapott a szakvezetéstől – fogalmazott a duol.hu.


Vad Lajos a lefújást követően elmondta, úgy érezte, az a gépezet, ami össze lett rakva Mihók Attila által, működött.

– Nagyon szép dolgokat csináltunk, mellette azért sajnos voltak hibáink is, amin dolgozni kell. Úgy érzem, ez elég komoly siker a BVSC ellen, ami az eredményben is megmutatkozott – tette hozzá.


Szabó Niki akcióképe Fotós: Ihász Martin/ Dunaújvárosi Hírlap

Szabó Nikolett, a DFVE játékosa, a  Facebook oldalunkon közzétett beharangozó videóban elmondta, személy szerint egy kicsit félt a mérkőzéstől, mert edzőjük nem lehetett velük.

– Nagyon nagyon jó volt a kezdésünk, utána egy kicsit elfáradtunk, de így is kitartottunk.


Garda Krisztina csapatára, holnap este újabb rangadó vár, a listavezető Ferencváros otthonában játszanak 20.30 órától.