Támogasd a sikereinket!

támogatom

A jó kezdés után végig mi diktáltuk a tempót

Szombaton Barcelonában tartották meg a Női Bajnokok Ligája negyeddöntő első fordulóját, ahol is a női együttesünk a Mediterrani csapata ellen ugrott vízbe. A DFVE egyedüli magyar csapatként áll a BL-ben és ezzel a bravúros 9-13-as  győzelemmel nagy előrelépést tett az elődöntőbe jutás felé.

Fotós: @sergi.crespi

CE Mediterrani – Dunaújváros  9-13 (1-4, 3-3, 1-4, 4-2)

Gólszerzők: Prats 3, Crespi 3, Munoz, C. Espar, Moreno, ill. Mahieu 2, Mucsy 2, Dobi 2, Sajben 2, Pál, Jonkl, Sümegi, Garda, Horváth B.


A mérkőzést parádésan kezdték a Dunaújvárosiak, Mahieu, Pál, Mucsy és Jonkl góljainak köszönhetően hét perc után 4-0-át mutatott az eredményjelző a vendégek javára. Bár a negyed végén Prats mattolta Laura Aartsot a kapuba, a háromgólos előny jó alapnak bizonyult, 1-4. A második játékrész  elején Crespi szépített, de Dobi nem hagyta annyiban, gyorsan visszaállította a háromgólos differenciát. A folytatásban is hasonló volt a kép, ezt a negyedet 3-3-ra hozták a felek, a nagyszünetben 7-4-re vezetett a DFVE – írta a Feol.hu.

Fotós: @sergi.crespi

Folytatta: A fordulást követően bár majdnem három percig nem esett gól, azonban később rálépett a gázra a DFVE, Mahieu, Sajben és Sümegi révén pedig komoly előnyre tett szert a negyedik játékrész előtt, 5-11. Az utolsó negyedben aztán a vendégek részéről csak Garda és Horváth talált be egy-egy alkalommal, így a Mediterrani némileg tudott csak kozmetikázni az eredményen.


A „Csoda csapatunk” vezetőedzője a következőket nyilatkozta:

-„Nem ismertük igazán a Mediterranit, ezért nem is tudtuk, mit várhatunk a párharctól – ecsetelte a Dunaújvárost irányító Mihók Attila. – A tehetséges spanyol játékosok mellett ausztrál idegenlégiós is erősíti az ellenfelet, amely nem véletlenül jutott el idáig, és mivel még nem játszottunk ellene, a rendelkezésre álló videófelvételek alapján igyekeztünk felkészülni belőle. Természetesen nem bántuk, hogy nem a Sabadellt vagy a Matarót kaptuk, de bizonyára ők is legalább annyira örültek nekünk, mint mi nekik. Szerettük volna a saját stílusunkat érvényesíteni, ami már az első percekben sikerült, és a jó kezdés után végig mi diktáltuk a tempót, olykor tudatosan lassítottuk vagy gyorsítottuk a játékot.”

Mihók Attila, vezetőedző

Folytatta: – „Az elmúlt években többször is a negyeddöntő jelentette a végállomást, de reméljük, hogy ezúttal összejön a bravúr – hangsúlyozta a DFVE vezetőedzője. – Az első mérkőzés után bizakodó vagyok, mert gyakorlatilag minden úgy történt, ahogy elterveztük, sikerült megvalósítanunk, amit gyakoroltunk. Támadásban pontosak voltunk, és jó döntéseket hoztunk, hátul pedig fegyelmezetten védekeztünk, jól zárt a retesz. A spanyolok agresszív emberfogással igyekeztek megnehezíteni a dolgunkat, és a legtöbb labdával a centerüket keresték, s bár ezúttal hamar megtörtük a lendületüket, nem bízhatjuk el magunkat a visszavágó előtt. Nagy hibát követnénk el, ha az esélyekkel foglalkoznánk, és elkezdenénk számolgatni, mert néhány perc alatt megfordulhat a párviadal, ha nem koncentrálunk eléggé. Harcos csapat a Mediterrani, amely biztosan nem adja fel a reményt, ezért nem gondolom, hogy most a továbbjutásról kellene beszélgetnünk.” – írta a Nemzeti Sport.


A történések természetesen a válogatott szövetségi kapitányát Bíró Attilát is boldoggá tette, miként fogalmazott:

„A legnagyobb értékkel Mihók Attila kollégám BL-menetelése bír, hatalmas tett, hogy a csapat ilyen közel került a legjobb négybe jutáshoz – említette a kapitány. – Miként a hazai bajnokságban, a nemzetközi szintéren is bizonyította a csapat, hogy minden bennük van, bármire képes lehet ebben az összeállításában is. Egy komoly spanyol csapat otthonában nyerni négy góllal nem akármilyen teljesítmény, ugyanakkor természetesen óvatosnak kell lenni, mert a visszavágó ettől még igencsak nehéz is lehet. Esélyesebb most már a Dunaújváros, de rá kell tenni még egy lapáttal. A meccset látva természetesen örültem, hogy a válogatottban számításba vett Garda Krisztina és Mahieu Geraldine is vezéregyéniséghez méltóan vízilabdázik – utóbbiról ki kell emelnem, hogy mennyire szépen fejlődik. Jó csapat a Dunaújváros, a Fradi elleni ragadón is megmutatta ezt, ahol mindössze egy Gurisatti Gréta volt a felek közötti különbség.” – írta a waterpolo.hu.

 

Garda Krisztina, csapatkapitány Fotós: @sergi.crespi

A találkozóról és további BL-reményekről Garda Krisztina csapatkapitánnyal a következőket nyilatkozta a Dunaújvárosi Hírlapnak:

Edzőnk, Mihók Attila mindig hangsúlyozza: csak a magunkra fókuszáljunk, a saját játékunkkal törődjünk. A Mediterrani egy nagyon jó, felkészült csapat. A négy negyed alatt egyszer sem éreztem azt, hogy feladták volna. Aki a spanyol vízilabdát ismeri, tudja, nem szokták csak úgy eldobálni a labdát, szeretik végigjátszani a támadásokat, a lefordulásaik pedig borzasztóan veszélyesek. A szombati nap nekünk sikerült jobban, de ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni.


A DFVE női csapat két évvel ezelőtt, 2021-ben ezüstérmes lett, február 25-én, hazai medencében játszva ismét bejuthat a legjobb négy közé. Addig is a hétfői pihenő nap után folytatódik a munka, hiszen a következő másfél hétben három bajnoki meccs vár a lányokra, majd pedig érkezik a spanyol Mediterrani.

Mihók Attila a következőképpen tervez:– Kéthetes ciklusban gondolkodunk, amelynek a csúcspontja kétségkívül a BL-negyeddöntő visszavágója lesz, de minden mérkőzés fontos, szeretnénk állandósítani a jó formánkat.”

Szép volt LÁNYOK! Hajrá ÚJVÁROS!