Támogasd a sikereinket!

támogatom

A második győzelem is megvan – szinte biztos a továbbjutás

A franciaországi csoportselejtezőben a DFVE lányok eddig veretlenek, hiszen a  görög Ethnikosz Pireusz is legyőzték, ezzel pedig bebiztosították a továbbjutásukat.

Fotós:WPinside


Ethnikosz Pireusz – DFVE 8-13 (2-2, 2-3, 2-4, 2-4)

DFVE: Aarts, Maczkó (kapusok), Jonkl, Garda 2, Szabó, Mucsy 5, Mahieu 2, Sajben N., Horváth 1, Sümegi 1, Dobi 2, Kardos D., Somogyvári.


A duol.hu a mérkőzésről ezt írta: Az első negyed döntetlenje után a másodikban Dobi, Mucsy és Garda góljára nem volt válasza a görögöknek, aztán az utolsó négy percben ismét szorossá tették az állást, 4-5. A térfélcsere után megint a DFVE lépett el kettővel, de Kontoni megint egyre csökkentette hátrányukat. Aztán Sümegi kihasznált egy emberelőnyt, majd remekül kivédekeztük Mahieu és Garda kiállítását, amik után „sormintának” Horváth és Mucsy vágott egy-egy gólt, 5-9. A záró felvonásban is tovább tartott a magyar csapat remeklése, bravúrosan teljesítettek a lányok, hátul lehúzták a rolót, elől pedig sorra lőtték az újabb gólokat, így amolyan gálaelőadássá változtatták az utolsó perceket.

Fotós:WPinside, Maczkó Lilla

Maczkó Lilla  – DFVE felnőtt női kapusa – az egyesület Facebook oldalán – facebook.dfve.eu – az összefoglaló videójában széles mosollyal az arcán így fogalmazott: – Nagyon jól működött a védekezésünk, a támadásban pedig kitudtuk használni az ő védekezésbeli  hibáikat. Azt azonban hozzátette, hogy kevés pihenővel, de készülnek az esti SIS Roma mérkőzésre és reméli, hogy ugyan ilyen magabiztos sikert tudnak majd aratni.

Este 18.30 órakor várunk mindenki a LEN TV képernyő elé, hiszen a SIS Roma csapata következik.

Hajrá LÁNYOK! Hajrá ÚJVÁROS!