Támogasd a sikereinket!

támogatom

Az elődöntőért játszanak a lányaink

Több mint egy hónap szünet után újra pályára lép a DFVE női vízilabda-csapata, hogy bajnoki mérkőzésen bizonyítsa tudását. Az együttes immár az elődöntőbe jutásért küzd a BVSC ellen, melynek találkozóját  ma este 19 órakor rendezik meg. Egy győzelem elegendő a lányaink számára a továbbjutáshoz.

Fotó: Dunaújvárosi Hírlap

 Az alapszakaszban elért harmadik helyükkel a női együttesünk a hatodik helyen végzett BVSC-n keresztül juthat be az elődöntőbe, ahol az UVSE csapatával találkozhat Mihók Attila csapata. A lányok több mint egy hónapja játszottak bajnoki meccset, mely után április első szombatján a Bajnokok Ligája bronzmérkőzésén kellett vízbe ugraniuk.


A csapatkapitány Garda Krisztina, a duol.hu a mai találkozóról a következőket mesélte:

A fővárosi csapatok könnyebben meg tudják ezt oldani, mi jobbára az ob II-es fiúkkal gyakorolunk, ami nem éppen a legideálisabb felkészülés, de ilyen lehetőségeink vannak. Most viszont jó, hogy ilyen találkozókkal tudtunk hangolódni a negyeddöntőre. Persze, nekünk válogatottaknak különösen sűrű és fárasztó a szezon, de most jön a legfontosabb része a bajnokságnak, amire egész szezonban készültünk. Azaz, ha vannak is ilyen jellegű hullámvölgyek, most nem lehetek fáradt. Reméljük, jól sikerül a csütörtöki meccs, ami után jöhet az elődöntő, de most még csak előbbire koncentrálunk. Egyáltalán nem szabad félvállról venni a találkozót, mondjuk ez nem is jellemző ránk, mert akkor belenézhetünk egy váratlan dologba, aztán leshetjük, hol van az ­UVSE. Nem lebecsülve a riválist, de amit semmiképpen nem szeretnék, hogy ebben a párharcban legyen még egy találkozó. Azt hiszem, a szezonban bizonyítottuk, ezt okkal mondhatjuk – tette hozzá.

Fotó: Dunaújvárosi Hírlap

A BVSC elleni találkozóról Mucsy Mandula a tegnapi beharangozó videójában a következőket mondta:

Azt gondolom, hogy nagyon kemény meccs lesz, hiszen legutóbb nem úgy sikerült nekik az eredmény szerintem ahogy szerették volna.


Márciusban az alapszakaszban 12–5-re győzték le a BVSC-t itthon. A magabiztos győzelem érdekében az előkészületek részeként edzőmérkőzéseket játszottak a Fradi csapatával. Az elmúlt héten két alkalommal is találkoztak, először Budapesten, majd kedden este Dunaújvárosban.

Nagy szeretettel várjuk minden kedves szurkolót ma este 19:00 órakor a Fabó Éva Sportuszodában. Szeretnénk, ha minél többen velünk lennétek, és együtt bíztatnánk a lányainkat. 

HAJRÁ CSAJOK! HAJRÁ ÚJVÁROS!