Támogasd a sikereinket!

támogatom

Az enyingi Delfinek táborait extra programokkal fűszerezték meg

DFVE, Enyingen – A Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület idén is felejthetetlen nyári élményeket biztosított a fiatal sportkedvelőknek, az Enyingi Cifrakert Tanuszodában és a Vas Gereben Művelődési Házban megrendezett úszó- és sporttábor keretében. A két izgalmas turnus során a gyerekek változatos programokban vettek részt, melyeket az életkorukhoz és érdeklődési körükhöz igazítottak. Az első turnus július elején, 03-07. között zajlott, míg a második turnus július végén, 24-28. között került megrendezésre. A két időpontban a táborvezető személye, Horváth Pintér Éva, állandó maradt.

A kis csoport 5-7 éves gyerekekből állt, míg a nagyobb korosztály 8 évestől 14 éves korig terjedt. Mindkét turnus keretében a Kabóka Lovastanyára látogattak el a táborozók, ahol egy teljes napot töltöttek. A lovasoktatók segítségével a gyerekek lovasoktatáson vettek részt, ráadásul a nagyobbak a lovak úsztatását is kipróbálhatták.

Az első turnusban a nagyobb korosztály részesült a programok gazdag kavalkádjában. A résztvevők naponta egyszeri úszásedzéseken vettek részt a Cifrakert Tanuszodában. Az úszás mellett, ahogy említettük, az alap programokon túl extra és izgalmas programok vártak rájuk, mint például a paintball, motorcsónakból történő vadon élő állatok megfigyelése és vízi fánkozás.

A második turnusban pedig a kisebbek élvezhették a tábor kínálta lehetőségeket. Japán foci, kézműves foglalkozások – agyagozás, gipszfestés – íjászat és ahogy fent említettük, a lovaglás szerepelt, mint különleges program. Az apró sportkedvelők is napi egyszeri úszásoktatáson vettek részt a helyi uszodában, ahol a vízilabda sport örömét is átélhették.


A táborvezető, Horváthné Pintér Éva, elmondása szerint a gyerekek mindkét turnusban lelkesen vettek részt a programokon. Kiemelte, hogy a kabókai nap volt a legmozgalmasabb mindkét csoportban, habár a második turnus időjárása nem volt kegyes.

– A japán foci mindenki számára nagy kedvenc lett és a kézműves foglalkozások között is mindenki talált magának szívhez szóló tevékenységet.

A gyerekek Japán foci elnevezésű játék közben

A táborvezető szerint a két tábor közötti különbségek észrevehetők voltak, ami megerősíti azt, hogy érdemes a jövőben is korosztály szerint tervezni a turnusokat.

– Az úszástudás terén mindkét csoportban vegyes volt a helyzet. A nagyobb korosztályban többen rendelkeztek már úszástudással, míg a kisebbek esetében ez a helyzet megfordult. A foglalkozásoknál is figyeltünk az életkorral összefüggő igényekre. Például a gipszfigurák festése a nagyobbaknál részletesebb volt, míg a kisebbeknél egyszerűbb alkotásokat hoztunk létre.


Az idei nyári úszó- és sporttábor igazán változatos és izgalmas programokat kínált a résztvevőknek, amelyek emlékei hosszan élnek majd bennük. A Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület csapata ismét bizonyította, hogy a sport és szórakozás tökéletesen megfér egymás mellett és a gyerekeknek felejthetetlen nyarat kínálhat a vízparton és a szárazföldön egyaránt.


Az enyingi helyszínünk, a Delfin fantázianevet viseli, így természetesen minden Delfint sok szeretettel várunk vissza jövőre is. Ezen túl pedig az augusztusban zajló úszásoktatásainkra és a szeptemberben újra induló szolgáltatásainkra is.

Bővebb információ itt!