Támogasd a sikereinket!

támogatom

Bronzérmes a Leány Ifjúsági csapatunk

A hétvégén péntektől-vasárnapig tartott a Leány Ifjúsági Országos nyolcas döntő. Az eseménynek a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda adott otthont, amelyen lányaink kimagasló teljesítményt nyújtottak.


A döntő első napján, késő délután a BVSC csapatával találkoztak. Az izgalmas mérkőzésen hatalmas meneteléssel sikerült 11-8-ra győzniük a pólósainknak.  Ez a siker lehetővé tette számukra, hogy az elődöntőbe jussanak, ahol a Szentes csapatával csaphattak össze a döntőbe jutásért. Sajnos szombaton a Szentes erősebbnek bizonyult, 11-12-es végeredménnyel megnyerte a mérkőzést. A bravúr ezen a mérkőzésen ugyan elmaradt, de semmi sem volt veszve, hiszen utolsó nap a harmadik helyért játszhattak.

A BVSC elleni győztes mérkőzést követően készült csapatkép

A vasárnap a bronzmérkőzés 17:30 órakor kezdődött a KSI csapata ellen. Együttesünk fantasztikus játékkal kezdte a mérkőzést, az első negyedben már 4-0-ra vezettek. Védekezésük kiemelkedő volt az egész meccsen, és támadásaik is nagyon hatékonyak voltak. A végén 11-9-es végeredménnyel nyertek, így a Leány Ifjúsági csapatunk BRONZÉRMES lett.


A bronzmérkőzést követően Eikel Annával beszélgettünk, aki elmondta:

Eikel Anna korábban a budapesti Kis-Pingvin Egyesület tagja volt, jelenleg a DFVE Ifi csapat kapuját védi

Mindenki nagyon vágyott erre a bronzéremre, és ez a hozzáállásunkon is látszott. Hihetetlen boldogsággal jöttünk ki a vízből. Számomra személyesen ez volt az első alkalom, hogy dobogós helyezést értem el az országos bajnokságon. Leírhatatlan érzés, hogy a hosszú és kemény munkánk ennyire meghozta az eredményt. Az egész csapatunk fantasztikus volt és ez egy igazán emlékezetes szezon volt számunkra.


A Magyar Vízilabda Szövetség oldalán a következőket olvashatjuk:

A bronzért a KSI a a Dunaújvárossal meccselt, ahol utóbbiak kezdtek majdnem úgy, mint a Tatabánya, négy-simával hozták le az első nyolc percet. A hidegzuhany azonban felrázta a sportiskolásokat, akik a folytatásban megmutatták, hogy ők is tudnak négyet vágni egy negyed alatt, igaz cserébe kaptak kettőt, de ugyanennyivel közelebb is lopóztak ellenfelükhöz (4-6). A nagyszünet alatt mindkét mester a védelmek stabilitásának fontosságát emelte ki, inkább több, mint kevesebb sikerrel. Az előre játék viszont akadozott itt és ott is, mintha fáradni kezdtek volna mindkét oldalon a hölgyek. Az újvárosiak nagyon nem szerették volna, ha kiéneklik a sajtot a szájukból, ennek megfelelően eggyel tovább növelték előnyüket a záró felvonás előtt (6-9). Mindent egy lapra feltéve rohamozott ekkortól a KSI, de méltó ellenfelükre akadtak, vetélytársaiknak mindig akadt válaszuk egy-egy sportiskolás találatra. A szép számú publikum egy végletekig kiélezett, hatalmas csata szemtanúja lehetett, jó kis meccs kerekedett a bronzcsatából, melyből Dunaújváros jött ki jobban, amely nem engedte felzárkózni a sportiskolásokat, és kétgólos győzelmével megérdemelten szerezte meg a bronzérmet. (9-11)


A Leány Ifi nyolcas döntő lebonyolítását megelőzte a SERDÜLŐ és a GYERMEK országos finálék is, mely közül az utóbbi múlt hétvégén az előbbi pedig két héttel ezelőtt zajlott le. Mindkét eseményen részt vettek a pólósaink.

A Serdülő csapatunk a bajnokságban a 5. helyen végzett, ami jelentős eredménynek tekinthető. Kemény munkával és elkötelezettséggel elérték ezt az eredményt.

A bajnokság után a leány serdülő csapatunk mosolyogva áll a kamerák elé

A Gyermek csapatunk szintén kiváló teljesítményt nyújtott, a bajnokságban a 6. helyen zárt. Hatalmas tapsot érdemelnek, hiszen megmutatták tehetségüket és elszántságukat.


Gratulálunk a lányoknak, edzőknek és az egész stábnak. Nagyon büszkék vagyunk mind a három csapatra.  SZÉP VOLT LÁNYOK! Hajrá DFVE! Hajrá ÚJVÁROS!