Támogasd a sikereinket!

támogatom

DFVE Leány serdülő csapatunk az 5. helyen zárta a bajnokságot – interjú Pierre vezetőedzővel

A DFVE fiatal tehetségei az előző héten a serdülők között mérték össze tudásukat az UVSE által rendezett nyolcas döntőben. A csapatot egész szezonban Pierre Mahieu irányította, ám a fináléban a DFVE felnőtt játékosa, Somogyvári Lili is segítette. A teljes szezonról és a nyolcas döntőben lejátszott mérkőzésekről a vezetőedzővel beszélgettünk.

Leány serdülő csapatunk

Hogyan értékeled a serdülő csapat szezonját?

Nagyon elégedett vagyok a serdülő csapat szezonjával. Az egész szezon során láthattunk egy fejlődést, ahogy azt eredmények is mutatják.  Különösen elégedett vagyok a védekezéssel, hiszen az év elején gondot okozott nekünk a túl sok kapott góllal. A rájátszásban sikerült ezt javítani, sokkal kevesebb gólt kaptunk, és erre büszkék lehetnek a lányok, hiszen ez nagyszerű teljesítmény.

Mi volt a benyomásod a nyolcas döntőről?

Ami a nyolcas döntőt illeti, pénteken nagyszerű meccset játszottunk a Szentes ellen, de sajnos a  befejezésünk túl gyenge volt. A korukhoz képest nagyon magas intenzitású meccs volt, és a részletek döntöttek. Reális esélyünk volt a legjobb 4 közé jutásra, de a Szentes végig kézben tartotta a meccset, és megmutatta, hogy miért ők végeztek a 3. helyen az alapszakaszban, mi pedig csak a 6. helyen.

A nyolcas döntőn készült csapatkép

Miként alakultak a helyosztó mérkőzések?

A helyosztó mérkőzéseken sikerült megtartani a nagyon jó védekezést, de támadásban még mindig gondot okoz a hatékonyság. Az Eger ellen szombaton a lányok egy hihetetlen utolsó negyedet produkálva 6-1-re megnyerték a mérkőzést, vasárnap pedig nagyon jól kezdtük a meccset, főleg védekezésben. A meccs végére a támadásban is belelendültünk, és így az 5. helyen végeztünk.

Hogyan látod a csapat jövőjét?

A 3. helyért és a döntőért vívott mérkőzéseket elnézve a színvonal egy kicsit a miénk felett volt, így nem sajnáljuk ezt az 5. helyet. A legtöbb lány másik bajnokságban is játszik, így nem kétséges, hogy a jövőben jobb eredményeket érhetünk el.


A DFVE serdülő csapata büszke lehet az elért eredményeire és a szezon során mutatott fejlődésére. Az UVSE nyolcas döntőben való szereplésük és a küzdelmes mérkőzések mind azt mutatják, hogy a jövőben még nagyobb sikerek várhatnak rájuk. Gratulálok! Hajrá Lányok! Hajrá ÚJVÁROS!