Támogasd a sikereinket!

támogatom

Leány Gyermek OB: DFVE a bajnok csapat – csapatkapitányunk Czere Laura értékel

Több mint egy hete vasárnap, Győrben, leány gyermek pólócsapatunk örömmel állhatott a dobogó legfelső fokára. Schmidt Tamás irányításával a lányok remek formában voltak: az alapszakaszban a harmadik helyen végeztek, majd a felsőházi küzdelmek során a negyedik pozícióban jutottak be a nyolcas döntőbe. Ott aztán hibátlan teljesítménnyel diadalmaskodtak. Czere Laura, a 2009-es csapat csapatkapitánya, mesélt nekünk erről a fantasztikus sikerről.


Mit gondolsz az idei szezonról?

Nagy reményekkel mentünk neki a 2023/2024-es  szezonnak a THG győzelem és a tavalyi gyermek II bajnokságban szerzett ezüstérem után.

„Szezon előtt a top 4-be vártam magunkat.”

Voltak hullámhegyeink, nagyobbak is, de fel tudtunk állni belőle és nem adtuk fel. Egész szezon során bárki ellen játszottunk, próbáltunk a saját játékunkra figyelni – mondta.

A nyolcas döntőben először a Ferencváros együttesével mérkőzettek meg, milyennek láttad ezt a találkozót?

Lámpalázasan kezdtük a mérkőzést, az elején, ez az első két negyeden látszódott is, majd a második félidőre megérkeztünk és így a végére 5 gólos győzelmet arattunk.

A negyeddöntős győzelem után másnap a házigazdával szemben ugrottatok vízbe, mit vártatok a mérkőzéstől?

A Győr elleni elődöntő nagyon izgalmas meccs volt.

„Egy emberként küzdött a csapat, nagyon akartuk a győzelmet. „

Az utolsó negyedig fej-fej mellett haladtunk. A mérkőzés végére fel tudtuk magunkat annyira szívni, hogy nagyon jól megoldottuk a védekezést támadásban pedig felpörögtünk, így 5 gólos győzelem lett a vége.

A menetelés hibátlan volt, következett a döntő Szentes ellen, amit meg is nyertetek. Mi volt szerinted a győzelem kulcsa?

Az első félidőben szinte tökéletes volt a védekezésünk, nem kaptunk egy gólt sem és támadásban is lőttünk mindkét negyedben 2-2 gólt, így két negyed után 4-0-ra vezettünk. Majd a Szentes is összeszedte magát, így az utolsó negyedre nagyon szoros lett a mérkőzés.

„A vége előtt 35 mp-el még egy gólra is felzárkóztak, viszont mi higgadtak tudtunk maradni, így egyenlíteni már nem tudtak.”

Egy gólos különbséggel 8-7-re megnyertük a bajnokságot! Mindenki nagyon örült és boldog volt – zárt a beszélgetést.

A DFVE csapatkapitánya Czere Laura veszi át a győztes kupát

A 2023/24-es leány gyermek bajnokcsapat:
Andonov Juliana, Balogh Lola, Cuk Mása, Czere Laura, Czigler Eszter, Czinka Lora, Dajka Noémi, Ébner Laura, Grőb Léna, Khoór Kamilla, Kubik Réka, Lipták Sára, Mihók Mandula, Nagy Zóra Adrienn, Nagy Enikő, Nogula Boglárka, Schlapp-Molnár Annamari, Simigla Szonja, Szabó Norina, Szentandrásy Nikol, Vörös Eszter Edző: Schmidt Tamás Edző: Mahieu Pierre

FINAL 8 eredményei: Negyeddöntő: DFVE–FTC-Telekom 13-8 Elődöntő: Győr–DFVE 7-12 Döntő: DFVE–Szentes 8-7


Nagyon büszkék vagyunk a lányokra, edzőkre és az egész stábra, hiszen nagyon szép utat tettek meg, melyet BAJNOKI CÍMMEL koronáztak meg. Gratulálunk mindenkinek! Jöhet a megérdemelt pihenő!

Hajrá lányok! Hajrá ÚJVÁROS!